Hrănirea câinelui cu hrană umedă este o opțiune bună și ii va oferi toți nutrienții necesari?
Mâncarea umedă este o masă completă sau doar un supliment la hrana câinelui?

Citiți articolul nostru și veți învăța din acesta:
•în ce situații este recomandabil să dați hrană umedă
•este mâncarea umedă o opțiune bună pentru câinii supraponderali
•ce să cauți atunci când alegi mâncare umedă



De ce merită să vă hrăniți câinele cu hrana umedă?

Există multe avantaje ale unei alimentatii cu hrana umeda de bună calitate - va funcționa bine pentru câinii sănătoși, precum și pentru cei care necesită mese speciale din cauza stării lor de sănătate. Mâncarea umedă de înaltă calitate este o masă completă, echilibrată, care poate înlocui cu succes mâncarea populară uscată sau cea gătită în casă. Mâncarea umedă va funcționa, de asemenea, bine ca un adaos la hrana uscata.


1. Câinele dvs. va avea mai multe șanse să-și mănânce masa
O soluție bună pentru consumatorii mofturoși este mâncarea umedă de înaltă calitate . Structura sa cărnoasă și aroma naturală pot încuraja chiar și cei mai pretențioși câini să mănânce. În plus, astfel de alimente oferă animalului tău de companie toate vitaminele și mineralelenecesare.
Această soluție va funcționa pentru animalele de companie care nu doresc să mănânce doar hrana uscata.

2. Nu vă mai faceți griji dacă câinele dvs. este deshidratat
Câinele ar trebui să consume aproximativ 50-60 ml de apă pentru fiecare kilogram de greutate corporală. De exemplu, un câine care cântărește 10 kg ar trebui să bea aproximativ 500 ml de apă pe zi.
Un câine care mănâncă hrana umeda va consuma mai multe lichide, deoarece apa reprezintă aproximativ 75% din hrana umeda. Acest lucru previne deshidratarea și garantează astfel buna funcționare a sistemului urinar și digestiv.
Acest lucru este deosebit de important la animalele care au probleme cu consumul de lichide (de exemplu, câinii mai în vârstă și puii).
 

3. O cantitate mai mare de hrana umeda vă va satisface câinele mai ușor
Aceeași cantitate de hrana umeda este chiar de 3-4 ori mai puțin calorică decât omologul său uscat. De exemplu: 100 g de hrana uscata RAW PALEO pentru câinii adulți este echivalent cu 370 g de hrana umeda RAW PALEO pentru câinii adulți. Este ușor de ghicit că doza acestor produse este foarte diferită și trebuie să vă amintiți să le serviți în dozele corespunzătoare indicate pe ambalaj.

4. Vei diversifica dieta animalului tău de companie
Dacă doriți să diversificați modul în care vă hrăniți câinele, mâncarea umedă este perfectă pentru acest lucru. Trebuie amintit că, atunci când introduceți o astfel de dietă, acordați o atenție specială cantității de hrană dată animalului de companie.
În primul rând, puteți încerca unul dintre cele mai frecvente modele nutriționale utilizate de îngrijitori. Presupune hrănirea în proporție de 80/20 (80% uscat și 20% umed la o singura masa). Totuși, nu uitați să introduceți modificări în dieta lui treptat.

Cum să introduci un aliment nou în dieta câinelui tău? Nu uitați să introduceți mâncarea umedă în cantități mici la început, crescându-i treptat proporția la masă. Serviți-l în mod regulat (de preferință în același timp). În următoarele zile, creșteți cantitatea de hrana umeda până ajungeți la proporția de 80% hrana uscata și 20% hrana umeda.

5. Iti vei ajuta câinele cu probleme dentare
Ocazional, un câine nu poate mânca hrana uscata din cauza problemelor orale. Durerea de dinți sau gingiile inflamate pot fi inconfortabile atunci când mananca alimente tari.
Mâncarea umedă este utilă aici - textura sa moale este perfectă pentru astfel de cazuri. Ușurința sa de consum o face, de asemenea, potrivita pentru pui. Câinii mai în vârstă ar trebui, de asemenea, să încerce mâncarea umedă ca alternativă la mesele grele.
 
Când cumpărați mâncare umedă pentru câini, citiți cu atenție ingredientele
Care ar trebui să fie cea mai bună mâncare umedă pentru câinele meu?  Cel mai important lucru este calitatea sa, care poate fi judecată după compoziția produsului.
Alegeți un aliment umed cu un conținut ridicat de carne și organe, fără cereale și umpluturi suplimentare. Nu uitați să citiți cu atenție ingredientele și să le alegeți pe cele care au carne pe primul loc in lista ingredientelor, nu mai puțin de 65%.