În acest articol veți afla:
•    ce să folosiți pentru a proteja labele câinelui de efectele nocive ale sării
•    cum să ai grijă de blana câinelui iarna
•    dieta de iarnă diferă de dieta de vară?
•    trebuie să-i cumperi câinelui câteva haine de iarnă
•    ce vitamine îți vor întări imunitatea câinelui
•    ce să faci pentru a face plimbările de iarnă în siguranță
Urmați sfaturile noastre și vă veți amuza foarte mult în aceste luni de iarnă.


Ai grijă de labele câinelui

Sarea stropită pe străzi facilitează transportul auto și ne împiedică să derapăm pe trotuare. Din păcate, este dăunător labei câinelui. Sarea poate deteriora pernutele, provocând durere și provocând abraziuni, fisuri și chiar răni și ulcere greu de vindecat. Atunci când este combinată cu zăpada și temperaturile reci, sarea poate contribui la probleme grave.
Partea moale a pielii dintre degetele de la picioare și pernute este legată de culoarea blanii câinelui. Câinii cu blană albă pe labe au pielea mai moale și o pot irita mai repede. Indiferent de culoarea câinelui, verificați starea pielii câinelui între degetele de la picioare în timpul plimbărilor mai lungi.
Dacă este posibil, evitați trotuarele presărate cu sare. După o plimbare, îndepărtați zăpada și gheața dintre pernutele câinelui dvs. pentru a scăpa de excesul de umiditate care poate provoca inflamații.
 
În plus, puteți aplica creme speciale care trebuie aplicate pe labele câinelui înainte de a merge la plimbare. Poate fi vaselină sau alt preparat gras cu adaos de lanolină - aceste ingrediente vor proteja și preveni în mod eficient necazurile dureroase.


Ai grijă de blana câinelui

O blana bine îngrijită are proprietăți izolatoare foarte bune, așa că în timpul iernii merită să îi acordați mai multă atenție.
Periați blana în mod regulat - acest lucru va păstra un strat izolator de aer care protejează câinii de îngheț. Iarna, încercați sa reduceti numarul spalarilor la cât mai puțin posibil, deoarece utilizarea produselor de îngrijire distruge stratul lipidic al pielii. Acest lucru contribuie la o reducere temporară a imunității, făcând câinele vulnerabil la infecții.
Îngrijirea zilnică regulată ar trebui să conste în spălarea abdomenului și a labelor din excesul de sare după o plimbare.
Dacă trebuie să-i faci baie câinelui, folosește șampoane și balsamuri bogate în substanțe grase, cum ar fi lanolina, pantenolul și alantoina. După fiecare baie, nu uitați să vă uscați bine animalul de companie.
Puteti să folosiți un șampon regenerant care conține alantoină și pantenol, care accelerează regenerarea și susțin vindecarea daunelor.


Cum ne dam seama dacă câinele nostru este bine pregătit pentru iarnă?

Desigur, blana lui îți va spune multe despre sănătatea lui. Dacă este uscata și lipsita de stralucire, ar trebui să îi oferiți nutrienți suplimentari. O idee bună va fi suplimentarea cu un preparat care conține ingrediente precum :
•    acizii grași omega 3 și omega 6, care hidratează și îngrijesc starea pielii
•    vitaminele A și E, care previn uscarea pielii și descuamarea excesivă. Datorită acestor vitamine, haina este frumoasă și strălucitoare
•    biotină, care menține starea corectă a pielii
•    zinc, care accelerează procesul de regenerare a pielii
Blana lipsita de stralucire poate fi cauzata nu numai de o dietă inadecvată. Diferentele dintre temperaturile exterioare si cele interioare au un efect negativ asupra calității blanii. Prin urmare, și din aceste motive, ar trebui utilizate vitamine suplimentare în timpul lunilor de iarnă.


Aveți grijă de o dietă adecvată

Suplimentele nu trebuie sa înlocuiasca o dietă sănătoasă și echilibrată . Ceea ce îi pui câinelui în castron în zilele de iarnă va avea, de asemenea, un impact atât asupra blanii, a pielii, cât și asupra bunăstării sale generale.
 
Energia pe care animalele o obțin din hrană le permite să supraviețuiască mai bine condițiilor de îngheț. Se recomandă creșterea cantității zilnice de hrana cu 20-30% față de cantitatea actuală. Ar trebui să facem acest lucru numai atunci când câinele petrece mult timp afară.
Deși animalele ar putea folosi un strat suplimentar de protecție din cauza temperaturilor scăzute, adevarul este că facem plimbări mai scurte iarna. În același timp, câinele petrece mai mult timp în interior. Prin urmare, un astfel de câine nu are nevoie de mai multă mâncare calorică decât primește în alte anotimpuri ale anului. Ar trebui să fim atenți la calitatea mancarii în orice moment al anului.
Gerul, umiditatea scăzută și încălzirea pot usca pielea animalului tău. Merită să adăugați în vasul său uleiuri care au un efect benefic asupra epidermei sale. Poate fi somon sau ulei de borage. În timpul iernii, dieta câinelui trebuie îmbogățită cu vitamine suplimentare A, D și E.
 
Dar nu lăsați dieta câinelui dvs. să includă ... zăpadă iarna. Câinilor le place să mănânce zăpadă atunci când se joacă, dar conține o mulțime de contaminanți care pot provoca dureri de stomac, vărsături și diaree.


Ai grijă de urechile câinelui

Păr, picioare, urechi - acesta este un trio care are nevoie de îngrijire specială iarna. Această perioadă a anului, datorită umidității, înghețului, vântului și noroiului omniprezent, poate fi favorabilă infecțiilor urechii. O ureche necurățată este un teren propice pentru reproducerea bacteriilor.
Urechile trebuie curățate, de preferință cu un produs special care îndepărtează ușor ceara. Urechile câinelui nu trebuie curățate cu un betisor așa cum își curăță oamenii urechile!

Asigurați-vă că hainele câinelui dvs. sunt potrivite

 
Hainutele câinelui nu sunt neaparat un element esențial al echipamentului în timpul plimbărilor de iarnă. Câinii mici și cu părul scurt ar trebui să poarte îmbrăcămintea. Rasele care pot îngheța în zilele de iarnă includ:
•    Câine gol mexican
•    terrier fără păr american
•    Câine chinez crestat peruvian
•    doberman
•    York
•    ratler
•    teckel
•    chihuahua
Îmbrăcămintea nu trebuie să restricționeze mișcările câinelui și trebuie să fie ușor de îmbrăcat și de dat jos. Atunci când vă decideți asupra hainelor, imbracati-l pe tot parcursul sezonului de iarnă, altfel doar veți reduce rezistența câinelui la îngheț și îi veți crește șansele de a răci.
Câinii uneori nu se pot obișnui să poarte pantofi, așa că nu-i forțați. Mai bine să ungeți labele cu unguent de lanolină și astfel protejați pernutele câinelui de frig și gheață.
Chiar dacă plimbarile sunt recomandate iarna, plimbările zilnice ar trebui să fie limitate în zilele extrem de geroase. Câinii, la fel ca oamenii, sunt sensibili la temperaturi scăzute. Comportamentele care indică faptul că animalul îngheață includ:
•    tremurături ale corpului
•    ridicarea labelor
•    tendinta de a se întoarce acasă
Unii proprietari au, de asemenea, temperaturi mai scăzute în casă în timpul iernii. Temperatura prea scăzută în apartament înseamnă că câinele doarme în principal ghemuit într-o minge, ceea ce îl împiedică să cadă în faza REM. Aceasta înseamnă că niciodată nu se odihnește cu adevărat, iar somnul său este mai mult ca un pui de somn. Prin urmare, dacă animalul dvs. de companie nu se află pe partea laterală în timp ce doarme - dați-i o pătură sub care se va putea încălzi și relaxa.


Aveți grijă de siguranța câinelui

Iarna este momentul în care este încă intuneric dimineața. Plimbările după-amiezii au loc și în întuneric. Nu uitați să puneți o lumină LED sau un reflector pe câinele dvs., pentru a facilita găsirea, dacă este necesar. Un câine vizibil este un câine sigur.
Iarna este și momentul în care sărbătorim Revelionul, ceea ce înseamnă stres pentru animalul nostru de companie. Zgomotele puternice, exploziile și fluierele și fulgerele haotice vă pot speria câinele. Dacă citiți acest lucru în preajma Revelionului, asigurați-vă că vă plimbați câinele doar cu lesa și să-i oferiți o ascunzătoare sigură în timpul nopții. Ii puteti da în prealabil un medicament care reduce simptomele stresului și anxietății asociate cu artificiile, care conține sedative naturale.
Contrar aparențelor, iarna nu este momentul în care scapam de amenintarea căpușelor. Căpușele sunt active până la 4 ° C. Aceasta înseamnă că iarna fără înghețuri sau cu înghețuri pe termen scurt, există un risc real ca câinele dvs. să dezvolte babezioză. Nu renunțați la protecția anti-căpușe iarna!


Aveți grijă de imunitatea câinilor


Animalele se îmbolnăvesc și ele. Câinele dvs. poate răci din cauza schimbărilor bruște de temperatură. Aceleași reguli se aplică animalelor ca și oamenilor. Dacă sunteți bolnav, nu vă sărutați câinele, nu strănutați sau nu tușiți langa câine. Singura regulă care nu se aplică rețetelor casnice pentru răceli - usturoiul este otrăvitor pentru câinele tău.
Dacă câinele dvs. tuseste, strănuta sau este deprimat - asigurați-vă că mergeți la medicul veterinar cu el. Puteți avea grijă de imunitatea animalului de companie oferindu-i un supliment cu beta-glucan , care ajută la lupta împotriva tuturor tipurilor de infecții. Merită în special îmbogățirea dietei cu produse care conțin vitaminele A, D și E.
Sperăm că acest ghid vă va permite să vă bucurați de iarna petrecută cu animalul de companie în liniste.